Grillezett desszert barackból

írta: Peitli Csilla

A grillezett gyümölcsöket nem érdemes lehagyni a menüről, ha már beizzítottad a grillt, mert nagyon finomak, könnyűek és jól megy hozzájuk a fagyi is.


Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db őszibarack
  • 2 ek barna cukor
  • fél kk fahéj
  • 2 ek dió
  • ízlés szerint juharszirup
  • ízlés szerint fagylalt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A barackokat vágjuk ketté, vegyük ki a magokat.
  3. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és ezzel szórjuk meg az összes barack vágott felét.
  4. A diókat törjük kisebb darabra és ezzel is szórjuk meg a barackokat.
  5. Amikor már meleg a rács, akkor tegyük fel a gyümölcsöket zárt tető alá 2-3 percre, majd óvatosan fordítsuk meg őket a vaslapon (vagy alufólián) és a diós felüket is süssük 1 percig.
  6. Végül rendezzük őket tányérra és locsoljuk meg a juharsziruppal a barackokat.
  7. Vanília vagy dió fagyival kínáljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.