Grillezett málnás-barackos Napóleon szelet

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db Fagyasztott leveles tészta
  • 150 g őszibarack lekvár
  • 220 g érett nektarin
  • 280 ml Habtejszín
  • 15 g Cukor
  • 1 csomag Vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. A szobahőmérsékletre felengedett tésztát nyújtsd 5 mm vastag téglalappá, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire téve tedd félre, miután villával kicsit megszurkáltad a tészta felületét.
  2. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
  3. A kellemesen meleg grill rácsát olajozd be enyhén és helyezd fel rá a félbevágott nektarinokat, a vágott résszel lefelé. 2-3 percig süsd ezt az oldalát, majd fordítsd meg és süsd újabb 2-3 percig. Tedd félre a barackokat, majd kihűlés után vágd fel őket vékony szeletekre.
  4. Amíg hűlnek a megsült barackok, a grillen kezd el sütni a tésztát. 10-12 perc alatt süsd aranybarnára, de ne túl sötétre a tésztát, majd hagyd kihűlni. A tésztát ezután hosszában vágd három egyenlő részre.
  5. Kezd el felverni a behűtött habtejszínt, amihez időközben add hozzá a vaníliás cukrot és a sima cukrot is. Amikor keménnyé válik a hab, jöhet a sütemény összeállítása.
  6. Arra a tálra, amin majd tálalni szeretnéd a süteményt, helyezz el lapot a tésztából. Ezt kend meg baracklekvárral, majd fedd be grillezett barackszeletekkel.
  7. Ezután jöhet rá a felvert tejszínhab egy harmada. Majd egy újabb réteg tészta, lekvár, ezúttal málna (a fele mennyiség) és tejszínhab réteg.
  8. A legtetejére kerül a harmadik tésztacsík. A megmaradt gyümölcsöt és tejszínhabot szépen rendezd el a tészta tetején és hűtőben pihentesd a süteményt legalább két órán keresztül.

Extra tippek: 

  • Könnyebb lesz felvágni a süteményt, ha a három tésztacsíkot a sütemény összeállítása előtt felvágod adagnyi szeletekre. Ebből a mennyiségből körülbelül nyolc szelet jön ki, tehát legalább a középső és a felső réteget vágd nyolc egyenlő szeletre, és csak utána rétegezd az egészet. Ezáltal a felszeletelésnél nem nyomod össze majd a krémet.
  • A süteményt egyéb szezonális gyümölcsökből is elkészítheted, de a kissé savanykásabb gyümölcsöket a grillezés előtt szórd meg cukorral, vagy kend le mézzel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.