Grillezett eper
írta: Peitli Csilla
Szereti az újdonságokat, a grillezést és még az epret is? Akkor próbálja meg kombinálni a kettőt!
Hozzávalók:
- 450 g eper
 - 3 ek vaj
 - 1 ek méz
 - 1 kk citromhéj
 - 1 csipet só
 - 2 db citrom gerezd
 
Elkészítés:
- A megmosott és száruktól megtisztított epreket húzzuk nyársra.
 - A vajat olvasszuk fel egy kisebb tálkában.
 - Keverjük el benne a mézet, a citromhéjat és a csipet sót.
 - Az epreket kenjük le a vajas keverékkel.
 - A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és tegyük fel a nyársakat sülni.
 - Pár perc alatt karamellizáljuk kissé a gyümölcsöket, miközben folyamatosan kenegessük a vajas szósszal.
 - A grillről levett gyümölcsre csurgassunk egy kevés citromlét a gerezdekből és fagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.
 
