Nehéz a begyújtás, jöhet a gyújtófolyadék?

A faszenes grillek begyújtása türelmet és egy kis rutint igényel, ami – tapasztalattól függetlenül – bárkit kihozhat a béketűrésből. Ilyenkor kerülnek elő a gyorsító módszerek, többek között a gyújtófolyadékok.


A gyújtófolyadékkal kezelt faszenek vagy a kandalló, esetleg grillgyújtó folyadékok széles választéka bárkit kísértésbe vinne, de ez az a folyamat, amitől nem szabad az időt sajnálni. Ne hagyd, hogy eltérítsen a helyes útról az éhesen topogó vendégek elégedetlen moraja vagy ha a faszén, esetleg az átnedvesedett fa hosszú percek után sem hajlandó fellángolni. Ezek a mesterséges adalékanyagok talmi győzelmet jelentenek csupán, amely a végkifejlet tükrében egyáltalán nem éri meg.

A gyújtófolyadékok azonnali lángolást idéznek elő, de sokszor ez sem elég, hogy a faszén izzásba jöjjön. A felületi hő hamar eloszlik, a láng pedig kialszik, ami újabb folyadék-locsoláshoz vezet. A hatást tehát egyáltalán azonnali és abszolút, az íz viszont sokáig a faszénen marad. Hiába erősködnek a gyártók, hogy a folyadék maradéktalanul elpárolog és az ételben már nyoma sincs semmilyen oda nem illő íznek, ez nem feltétlenül igaz. Majdhogynem mindegy milyen sokáig égeted a tüzet a sütés megkezdése előtt, a kellemetlen aromákból csak visszamarad valami.

Ennek elkerülése és a gyorsabb begyújtás érdekében, használj begyújtó kürtőt vagy pedig elektromos gyújtót, mint a Looftlighter, amely még kevesebb macerával használható hatékonyan.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.