Hogyan süsse a grillezett gesztenyét?

A meghatározó karácsonyi illatok egyike a sült gesztenyéé, amely belengi a deres utcákat, és az ünnepi díszbe költözött otthonokat. A sült gesztenyét elkészíteni nem bonyolult, de mégis jól jöhet hozzá pár tipp.


  • A gesztenyék kemény héját mindig vágja be sütés előtt, hogy később a pucolás ne ütközzön nehézségbe.
  • Nagy szemű, sértetlennek látszó gesztenyét vásároljon, hogy minél kevesebb sérült szemet kelljen kidobnia.

  • Sütéshez a legideálisabb választás a kerti grill, mert a nyílt láng különösen finom aromákat csalogat elő a gesztenyéből.
  • A gesztenye sülhet közvetlenül a láng felett, még vaslapra vagy serpenyőre sincs feltétlenül szükség.
  • Az egyetlen fontos szempont, hogy olyan sűrű rácsot válasszon, amelyen már nem fér át a gesztenye.
  • Egy lapáttal időnként mozgassa át a szemeket, hogy minél egyenletesebben süljenek a szemek.
  • A pucoláshoz ne várja meg míg teljesen kihűl a gesztenye, ha még egy kicsit meleg, rugalmasabb a héj.
>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.