Milyen grill a tökéletes választás számodra?

Egy baráti társaságban eltöltött kerti parti kellemes kikapcsolódást jelent a napi hajtás után. A csábítóan finom italok, az ételkészítés kreatív energiája és a jó zene élvezete előtt azonban még hátra van az egyik legnagyobb kihívás: a megfelelő grillt kiválasztása. Ma már számtalan méret, típus és márka közül választhatsz, amelyek más-más erősségekkel és kihívásokkal rendelkeznek. Jöhet a segítség?


A grillezés rendkívül gyorsan válik a kerti partik elengedhetetlen részévé. A nyílt tűzön sült éltelek elkészítésének egyedi hangulat, az ételek utánozhatatlan aromája és a sütés közösségi élménye olyan csáberő, ami szinte mindenkit magával ragad. Valaki a készítés, valakit az evés élménye vonz jobban, de az biztos, hogy egy grillre (vagy akár többre) szükséged lesz a kültéri sütéshez. Ma már a legegyszerűbb, fatüzeléses grilltől a legmodernebb, alkalmazásokkal irányítható pellet grillekig mindent megtalálsz a hazai piacon is, ezért jól jön majd a szakértő segítség, aki segít eldönteni, hogy kertedhez, sütési szokásaidhoz és kedvenc ételeidhez milyen grill illik a legjobban.

Nézzük melyek a legnépszerűbb grillek!

Gázgrill

A grillkészülékek egyik legnagyobb csoportját alkotják a könnyen kezelhető, gombnyomásra indítható, gázzal működő sütők, melyek egyszerűségükkel nyerik meg legtöbb vásárlójukat. Gyorsan üzemkész állapotba hozhatók, a hőmérséklet-szabályozásuk megoldott, és elzárni is csak egy mozdulat őket. Karbantartásuk és összeszerelésük már jár némi kihívással, illetve a faszenes sütők füstös ízhatását is nehezebb reprodukálni. Ezt füstölődoboz és füstölőfa használatával ugyan lehet pótolni, de a gázgrill alapvetően a gyors, tiszta munkát kedvelő sütögetőknek készült, akik szeretik gyakran sütnek egyszerűbb ételeket.

Faszenes grill

Az igazi grillezők erre esküsznek, de használata némi rutint feltételez. Begyújtása, valamint a megfelelő sütési hő elérése hosszadalmas lehet, és a hőmérséklet is nehezebben szabályozható. Összeszerelésük és kezelésük azonban jóval egyértelműbb, mint gázzal működő társaiké, gyakran is barátságosabb, és a kezdeti kellemetlenségekért az elkészített étel kellemesen füstös íze mindenképpen kárpótol. A faszénnel való munka időigényes, de izgalmas folyamat, ami sok lehetőséget tartogat magában. A faszene grilleken belül is több grillféle létezik. Ilyen például a kamado, ez a tojás alakú kerámia grill típus, ami BBQ rajongóknak tökéletes választás!

Pellet és füstölő grill

Működési elvük a faszenes grillekhez hasonló, de mivel faszén helyett fát vagy fapelletet használnak, ezért jóval intenzívebb füstös ízt képesek az étel aromájához adni. A különféle fafajták eltérő ízhatást kölcsönöznek a sülteknek, így változatos ételek készíthetőek kizárólag a fák variálásával is. Az automatizált pellet grill használata önmagában nem bonyolult, de a sütési időre és a füst minőségére fokozottan ügyelni kell, különben a fáradságos munkának közel sem lesz tökéletes eredménye. Ha szeretsz nagyobb húsokat egyben készíteni és szívesen kísérletezel a konyhában, akkor ez lehet a te grilled!

Fatüzeléses grill és kemence

Az grillezés egyik legősibb formája a fával való sütés, ami végtelen egyszerűségében is hatalmas változatosságot rejt. Az OFYR grillek látványos megjelenése már önmagában is egy műalkotást idéz, de az igazi erejét a begyújtás után mutatja meg. Komplex felépítése lehetővé teszi, hogy élvezd a vaslapos grillezést, a nyárson sütés és a bográcsozást is. Akár mindezt egyszerre! Az OFYR nyitott designjával ellentétben állnak a kemencék, amelyekből ugyancsak létezik már hordozható (gázgrill méretű), mobil változat. Az Alfa Forni gázzal vagy fával fűthető kemencéi pizzák, egytálételek és BBQ húsok sütésére is ideális, de egy tűzálló serpenyő segítségével hamburgert is grillezhetsz az izzó parázson!

Hordozható kerti grill

Ha a méret a döntő szempont, akkor a hordozható kis grillek jelenthetik a megoldást. Létezik belőlük faszenes és gázzal működő változat is, kis méretük és csekély súlyuk viszont közös. Nagy társaságok élelmezésére nem – vagy csak jelentős időráfordítással – alkalmasak, de szűk körű összejövetelekre, piknikekre vagy akár nyaralásra megfelelő választás lehet. Az OFYR Tabl'O talán a legkisebb változat, ami apró teraszokra vagy erkélyekre is ideális. A grill egy asztal közepén is elfér, speciális kókusz brikettel működik, ami minimális füstöt ad, viszont kellemes aromájával ízesíti az ételt.

A minőségi grillsütők tartós darabok, amelyek bírják a strapát és meghálálják a törődést. Mivel egy ilyen grillt 5-10 éves távlatokra veszel, ezért fontos, hogy olyat vigyél haza, amit majd élvezettel használsz és kiszolgálja az igényeidet. Ha ehhez szeretnél profi segítséget kérni, akkor fordulj a SpaTrend grill szakértőihez, akik személyre szóló tanácsokkal egyengetik a grilled megtalálásának útját!

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.