Halgrillezés okosan

A puha, omlós halak grillezése több technikai nehézségbe is ütközik, amelyek miatt gyakran háttérbe szorul az egészben vagy filéként sütött halak készítése. A hal nagyon egészséges és a grillezett változat remek könnyű, nyári fogás, ezért adunk egy kis segítséget, hogy problémamentesen elkészíthesd az otthoni grilleden.


Akár egészben, akár részleteiben szeretnéd grillre tenni a halat, mindenképpen számolnod kell azzal, hogy a húsa a sütés egy pontján olyan laza szerkezetűvé válik. Ilyenkor fogóval és villával már nem tudod egyben mozgatni. Legkésőbb itt lép be a képbe a nagy méretű grill lapát, amivel alá tudsz nyúlni az egész halnak, és egy gyors mozdulattal megfordíthatod. Mi történik akkor, ha nem elég nagy a lapát a kiszemelt halhoz?

Akkor jöhet a zárható grillkosár, ami szorosan közrefogja, mintegy börtönbe zárja a sülő ételt, így az nem tud szétesni sem. A rácsokat mindig olajozd be használat előtt, nehogy pont a segédeszközhöz ragadva essen szét végül a hal. A rácsba helyezett ételt sokkal könnyebb feltenni a grillre és a forgatás is csupán egyetlen, biztonságos mozdulat. Ha szépen tálalható, egészben sütött halat készítenél, ez az egyik legjobb esély a látványos finisre.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.