Grillezzen halat könnyedén

A puha, omlós halak grillezése több technikai nehézségbe is ütközik, amelyek miatt háttérbe szorul az egészben vagy filéként sütött halak készítése. Azt nem is kell mondani, hogy a hal mennyire egészséges, ezért inkább ahhoz adunk segítséget, hogy könnyen elkészíthesse a grillezett változatot.


Akár egészben, akár részleteiben szeretné grillre tenni a halat, mindenképpen számolnia kell azzal, hogy a húsa a sütés egy pontján olyan laza szerkezetűvé válik, hogy fogóval és villával már nem tudja egyben mozgatni. Ilyenkor lép életbe a grill lapát, amivel alá tud nyúlni az egész halnak, és egy gyors mozdulattal megfordíthatja. Mi történik akkor, ha nem elég nagy a lapát?

Ilyenkor érdemes bevetni a zárható grillkosarat, ami szorosan közrefogja, mintegy börtönbe zárja a sülő ételt, így az nem tud szétesni sem. A rácsokat mindig olajozza be használat előtt, nehogy pont a segédeszközhöz ragadva essen szét végül a hal. A rácsba helyezett ételt sokkal könnyebb feltenni a grillre és a forgatás is csupán egyetlen, biztonságos mozdulat. Ha szépen tálalható, egészben sütött halat készítene, ez az egyik legjobb esély a látványos finishre.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.