A tökéletes grillezett hagyma 4 titka

A sült hagyma nem maradhat el szalonnasütéskor, főzéskor és grillezéskor sem. Édeskés, karamellizált íze jobbá és gazdagabbá teszi az ételt, de önmagában is nagyon finom. Jöjjön tökéletes grillezett hagyma 4 titka!


1. Lassan süss

A hagymának lassan és viszonylag alacsonyabb hőfokon kell sülnie ahhoz, hogy belül is puha legyen, de kívül se égjen meg. Ezért bbq szemlélettel közelítsd meg a kérdést, hosszan 15-20 perc alatt süsd készre a hagymakarikákat alacsony hőfokon.

2. Édes hagyma a kulcs

A sült hagyma kellemes, édeskés aromája még hangsúlyosabb lesz, ha eleve nem volt nagyon erős. Kísérletezz bátran a fajtákkal, de az édesebb típusokkal biztosan nem fogsz mellé. A magasabb cukortartalom miatt ezek jobban karamellizálódnak (walla walla, vidalia, lilahagyma).

3. Szeletelj!

A vastagabb szeletekre vágott hagyma sül talán a legideálisabban. A körülbelül 1 cm-es vastagságú szelet egyenletesen sül, elég testes ahhoz, hogy jól bele lehessen harapni és viszonylag könnyű vele bánni. Kisebb az esély, hogy az egyik fele megég, míg más részek kemények maradnak.

4. Nyársalj!

Ez talán a legfontosabb, ha nem akarod, hogy karikára essen szét a szelet, akkor használj nyársat. Mielőtt levágsz egy szeletet a hagymából, a szelet közepén nyomj át egy fa nyársat, majd mellette vágd le, hogy kis hagyma nyalóka szerű nyársakat kapj. Ez segít, hogy könnyen tudd forgatni a hagymákat és egyben tartja a szeletet, így a legpuhább középső rész sem hullik ki.

+1 Sütés előtt kend le olajjal a hagymákat és egy kis só, bors is mehet rájuk, de ennél több fűszerre nem lesz szükség. Ez pont elég, hogy tökéletesen kijöjjön a hagyma sajátos aromája.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.