A 3 legjobban grillezhető sajt

Tavasszal és nyáron mindig megnövekszik a grillezés iránt érdeklődők száma, akik keresik és kutatják a lehető legjobb recepteket és praktikákat. A grillezett sajt egy nagyon finom, laktató és gyors (emellett vegetáriánus) opció kerti partikra, ezért érdemes velük jobban megismerkedni. Vajon melyik a legjobb, sütésre is alkalmas sajt?


Abszolút sajtrajongóként azt kell mondjam, hogy minden sajtot érdemes kipróbálni a grillen. Egészen új ízeket produkálnak hő hatására és az állaguk is sokat változik. Az viszont kétségtelen, hogy vannak olyan sajtok, amiket könnyebb kezelni, mint a többit. Ezekből szemezgettünk!

Kék sajt

Szendvicsekbe ajánlható sajt, ami nehezen olvad, de ha eléri a megfelelő hőmérsékletet egy lágy, nyúlós töltelék válik belőle. Erős íze miatt friss zöldségekkel és édesebb ízekkel is lehet kombinálni. Pizzákra és más sajtokkal együtt fondübe is ajánlott.

Kecske sajt

Önmagában is lehet grillezni, nem folyik szét. Belül ugyan lággyá válik, de a külsején egy pirult kérek megakadályozza a sajt szétfolyását. Igazán krémes finomság, ami gyümölcsökkel tökéletes saláta feltétet alkot. Mivel elég lággyá válik és ha nem olajozzuk be alatta rendesen a felületet, akár le is ragadhat, ezért egy vékony szélű lapátot érdemes előkészíteni a mozgatásához, amivel könnyebb lesz alányúlni.

Halloumi

A grillsajtok nagyágyúja, amit teljesen kezdőként is bárki feltehet a rácsokra. Ugyancsak önmagában grillezhető, de lehet sütés előtt pácolni is. Pár perc alatt elkészül, és mivel lággyá válik ugyan, de nem folyik szét, így nagyon könnyű vele bánni. Érdemes közvetlenül tálalás előtt elkészíteni, mert ha kihűl, rágóssá válik. Szendvicsek, húsmentes ételek és saláták főszereplőjeként is kiválóan helyt állt.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.