4 tipp tofu grillezéshez

A szójából készült tofu nagyon egészséges, de semleges íze és állaga miatt sokak nemszeretem listáját erősíti. Pácolva és grillezve viszont nagyon kellemes textúra és ízgazdaság várja a bátor kísérletezőket, így érdemes felvenni a grillalapanyagok közé.


1. A tofu egy nedvességben gazdag alapanyag, viszont zsírban szegény, ezért hajlamos a leragadásra. Grillezéshez ezért válasszon tapadásmentes felületet, és az sem árt, ha ezt is lekezeli egy kevés zsiradékkal.

2. Puha állaga miatt a tofu könnyen törik és morzsolódik a grillen. Ha biztosra szeretne menni, akkor ne aprózza el a dolgot, süsse az alapanyagok nagyobb darabokban, amiket könnyebb lapáttal forgatni és mozgatni. A nyársra húzás is segíthet a kisebb darabok egyben tartásában.


3. A tofu akár nyersen is fogyasztható, de a sütés során kapott kéreg sokat hozzátesz az ízélményhez. Sok sütés azonban nem igényel, oldalanként 7-10 perc is bőven elég, sőt ennél kevesebb idő alatt sem lehet alul sütni, tehát ideális alapanyag kezdő grillezőknek.

4. Hogy minél több ízt szívjon magába a pácból, érdemes kinyomkodni a tofuból a vizet két papírlap között. A pácban legalább 30 percet pihenjen, de ennél hosszabb ideig is pácolódhat, 1-2 óránál többre azonban nincs szüksége.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.