3 tipp burger készítéshez

A burgerek a legnépszerűbb grillételek közé tartoznak, nem véletlenül. Könnyen elkészíthetőek, variálhatóak és nagyon finomak. Ennek a három tippnek a betartásával, még finomabb lesz a végeredmény.


1. Ne gyúrd túl!

A darált hús fűszerezésénél gyorsan és pár mozdulattal dolgozz. Nem kell sokat gyúrni, inkább keverd, mint erősen masszírozd a húst, így jobb lesz a szerkezete, nem pépesedik.

2. Nyomd be a közepét!

Amikor elkészül a húspogácsa, a hüvelykujjaddal nyomd be a közepét. Ezzel megakadályozhatod, hogy a sülés során összeugró hús kipúposodjon középen. Sokkal könnyebb lesz így dolgozni a hússal a burger összeállításakor.

3. Ne forgasd!

Vannak olyan ételek, amelyeknek jót tesz a gyakori forgatás. A burger nem ilyen. Lehetőleg csak egyetlen egyszer fordítsd meg sülés közben és ne is nyomkodd a lapáttal. Ha sütés előtt benyomtad a közepét, akkor nem fog felpúposodni, ezért nem is kell lepréselni, amivel egyébként is csak az értékes szaftot passzíroznád ki a húsból.

Hagyd, hogy a szaftok bent maradjanak és szép kérget kapjon a hús. Ezt akadályozod a mozgatással, forgatással.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.