Fokhagymás, chilis tintahal a grillről

írta: Peitli Csilla

Ha nem szeretne egy finom tintahalért a tengerpartig menni, próbálja ki ezt a receptet otthoni grilljén!


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g tintahal
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem

Elkészítés:

  1. A kisebb, falatnyi darabokra vágott tintahalat tegyük bele egy edénye.
  2. Öntsük rá az olívaolajat, reszeljük rá a citromhéjat, adjuk hozzá az apróra vágott chilit és fokhagymát. Jól keverjük el a tintahalat a pácban, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe 2 órára.
  3. Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
  4. A tintahalat vegyük ki a pácból és egy kicsi sóval hintsük be őket, majd mehetne a sistergő grillre.
  5. Oldalanként 2 perc alatt szépen meg is pirul és átsül.
  6. Vegyük le a grillről egy tálba, ahol öntsük még rá a citrom levét és szórjuk meg a petrezselyemmel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.