Kecskesajtos grillzöldség

írta: Peitli Csilla

Sok jó zöldség kis tányéron is elfér. Hát még akkor, ha a kecskesajt és a balzsamecet is bekerül a képbe.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db kaliforniai paprika
  • 4 db cukkini
  • 1 db hagyma
  • 450 g spárga
  • 120 g kecskesajt
  • 4 ek balzsamecet
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 ek vörösbor ecet
  • 1 kk oregánó
  • fél kk bazsalikom
  • fél kk fokhagymapor
  • 1 kk mustár
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. Egy edényben keverjünk össze két evőkanál balzsamecet a fűszerekkel, a mustárral, az olívaolajjal és az ecettel.
  2. A zöldségeket vágjuk fel tetszőleges, de nagyjából egyforma alakra és vastagságra.
  3. A pácot öntsük rá a zöldségekre és pihentessük 15 percig.
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  5. Tegyük fel a zöldségeket sülni, és 4-5 perc alatt pirítsuk meg őket az egyik oldalon.
  6. Fordítsuk meg mindegyiket süssük újabb 4-5 percig a zöldségeket.
  7. Amikor lejárt az idő és megkaramellizálódtak a zöldségek, tegyük őket egy nagyobb tálba. Morzsoljuk a sajtot a keverék tetejére és locsoljuk meg a maradék két kanál balzsamecettel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.