Villámgyors taco autentikus szósszal

írta: Peitli Csilla

Ha valami könnyűt és gyorsan elkészíthetőt keresel, akkor ez a taco recept csak arra vár, hogy összedobd. Többféle hússal is elkészítheted, és előre is dolgozhatsz, hogy a sütés már tényleg csak pár percet vegyen igénybe!


Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g flank steak
  • 1 db naracs
  • fél db fehérhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk só
  • fél kk fekete bors
  • 1 marék koriander zöld
  • 6 db taco
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lime
  • ízlés szerint csípős szósz

Elkészítés:

  1. A steak húst fűszerezzük a sóval, borssal és pirospaprikával. 
  2. Ezután helyezzük egy zacskóba vagy zárható tálba.
  3. Öntsük rá a narancs kifacsart levét, majd adjuk hozzá a felkarikázott hagyma felét és a felaprított koriander zöldet.
  4. Jól rázzuk össze a húst a többi hozzávalóval, zárjuk le és tegyük hűtőbe. Hagyjuk legalább 2 órát pihenni. (Használhatunk igény szerint csirkét is, ebben az esetben a pácolás ideje felére csökkenthető.)
  5. Amikor készen állunk a sütésre, melegítsük elő a Kamado Joe grillünket 240°C -ra. Nagyon fontos, hogy a grill forró legyen és gyorsan bezárhassuk az ízeket a húsba.
  6. Süssük meg a húst a kívánt állagra. Vastagságtól függően ez oldalanként 3-5 percet jelent, ennél több nem kell neki, hiszen nem akarjuk túlsütni.
  7. Hagyjuk pihenni 1-2 percet.
  8. Addig melegítsük fel a tortillákat és osszuk el rajtuk a maradék hagymát, a felvágott paradicsomot, majd jöhet rá a felszeletelt hús.
  9. Végül ízesítsük ízlés szerinti csípős szósszal és a lime levével.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.