Tökéletes rib eye steak 4 hozzávalóból

írta: Peitli Csilla

A minőségi húsok karakteres ízvilágát nem érdemes elnyomni erős fűszerezéssel. Egy kevés só, bors és más nem is kell a tökéletes steakhez.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg rib eye steak
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 ek extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra, indirekt zónával.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk és tegyük is fel a grillre.
  3. Először a direkt zónában kérgesítsük 10-15 perc alatt, időnként forgatva a húst. Amikor szépen megkaramellizállódott a hús, tegyük át az indirekt zónába.
  4. Süssük újabb 20-25 percig, vagy amíg a húshőmérő szerint el nem éri az általunk preferált sütési szintet.
  5. Felvágás előtt pihentessük 5 percig.
  6. Olajjal meglocsolva, salátával kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.