Tavaszi töltött borda

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertésborda
  • 1 db tojás
  • 5 db kucsmagomba
  • fél db vöröshagyma
  • 2 csipet só
  • 1 kk színes bors
  • 4 levél medvehagyma
  • 1 db paradicsom
  • 3 szelet cukkini
  • 3 db újhagyma
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk olaj

Elkészítés:

  1. Hagymával, gombával ragut készítünk, ráütjük a tojást.
  2. A sertésbordát megsózzuk, éles késsel megnyitjuk és megtöltjük a raguval. Hústűvel megtűzzük. Bedörzsöljük az összetört színes borssal és az olajjal lekent grillrácson mindkét oldalán kisütjük. 
  3. Közben megsütjük a cukkinit és a félbe vágott paradicsomot és az újhagymát. 
  4. Az újhagyma zöldjét leforrázzuk, tálaláskor a hagymákat ezzel tekerjük be. 
  5. A tejfölt megsózzuk, és az összevágott medvehagymával összekeverjük. 
  6. Tálaláskor a medvehagyma levelére tesszük a grillezett paradicsomot, mellé helyezzük a cukkinit és a hagymát. A bordát kettészeljük és elhelyezzük a tányéron. 
  7. A mártást kis tálkában, csészében mellé helyezzük. 
Extra tippek:
 
  • A medvehagyma levele olívaolajjal megkenve és faszénen megsütve nagyon finom hozzá!
  • Ha parázs felett sül a hús, alaposan át kell sütni.
  • A recept más gombával is elkészíthető.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.