Tarja steak, grillzöldségekkel, mustáros dresszinggel

írta: Nagy Bence

Ez a recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt sütési zónát kialakítva. Plusz ízesítés képpen pedig almafa chipset szórtunk a parázsra. Mellé egy könnyed, száraz újbort társítottunk.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

 • 1 szelet (2 cm vastag) Sertés tarja (csont nélkül)
 • 1/2 db Cukkini
 • 3 db Bébi répa (trikolor)
 • 1 szál Újhagyma (zöldjével)
 • 1/2 tenyérnyi Bébi spenót
 • 1/2 db Citrom (kezeletlen)
 • 1-1 csipetnyi Só (parajdi)
 • 1-1 csipetnyi Bors (roppantott)
 • 1 dl Olívaolaj
 • 1 ek Mustár
 • 20-25 gramm Vaj (82%-os)

Elkészítés:

1. Gyújtsuk be a grillezőnket, vigyük fel a hőmérsékletet 220-250 celsius fokra!

2. Készítsük elő a húsokat: 2 cm-es tarja szeleteket vágjunk, amit hagyjunk szoba hőmérsékletűre melegedni!

3. Készítsük elő a köretet: 1 cm-es karikákra vágjuk fel a cukkinit, sózzuk be mindkét oldalát és hagyjuk állni picit, hogy kiengedje a felesleges vizet magából. Az újhagymát aprítsuk fel karikákra és egy tálban keverjük össze a bébispenóttal. Csináljunk egy mustáros dresszinget olívalolajból, citromléből, mustárból, ízlés szerint sóval és borssal, majd ezt keverjük össze a tálunkba eltett spenóttal és újhagymával.

4. Képezzünk egy direkt és egy indirekt zónát a sütőnkben. A letapadás elkerülése végett, kenjük be egy szalonnadarabbal a grillrácsokat.  A tarja szeleteket szórjuk meg sóval és borssal, mindkét oldalán, ezt követően helyezzük a direkt hőnk felé, ahol oldalanként süssük 2-2 percet, majd helyezzük át az indirekt zónára, ahol hagyjuk, míg eléri a 85-90 celsius fokos maghőt. Almafa chipset folyamatosan szórhatunk a parázsra, hogy ízesítsük a húsokat még ilyen formában is. Amikor elkészültek, vegyünk elő egy dobozt, amibe betesszük a húsokat pihenni és 1-1 darabka vajat tegyünk a tetejükre.

5. A cukkiniket és a bébi répákat tegyük fel a grillrácsra, mindkét oldalukat süssük addig, míg a rácsforma bele nem ég, de megőrzi a roppanósságát. Így esztétikailag és ízben is többet adunk a körethez.

6. Tálalás: helyezzük a cukkiniket egy virág formába a tányér közepére, tegyük rá a tarja szeletet. Halmozzuk ezekre a salátánkat, amit összeforgattunk a mustáros dresszinggel. Ezt követően rusztikusan dobáljuk a tetejére a répákat és végezetül a húsos pihentetős dobozból csepegtessük a halomra a vajat.

Nagyon egyszerű, de nagyszerű a fogás. Nincs hozzá kényelmetlen, nehéz köret. Tökéletes választás egy baráti összejövetelhez, ahol villantani is tudunk egy nagyot az ismerősök előtt! ;)

Jó étvágyat kívánunk hozzá és kellemes beszélgetéseket!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.