Szójás, szezámos spárga
írta: Peitli Csilla
Az ázsiai ízvilág és a friss spárga találkozása egy könnyű, de mégis karakteres köretben.
Hozzávalók:
- 600 g spárga
 - 3 ek szójaszósz
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 kk barna cukor
 - 2 ek szezámmag
 
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
 - Egy tálkában keverjük össze a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát és a barna cukrot.
 - A tisztított spárgát forgassuk meg a pácban, majd tegyük fel a grillre.
 - Időnkénti forgatás mellett 8 perc alatt süssük készre.
 - Amíg sül a spárga, egy száraz serpenyőben vagy grill lapon pirítsuk meg a szezámmagokat.
 - Az elkészült spárgát szórjuk meg a szezámmaggal és azonnal tálalhatjuk is.
 
+ Aki szereti a csípőset, a pácba tehet egy kevés erős paprikaszószt is.
