Sörben pácolt csirkés tortilla

írta: Broil King Magyarország

Szaftos, ízletes csirke, ami quesadillasként sok zöldséggel és sajttal lesz tökéletes előétellé. Könnyen elkészíthető, kezdőknek is ajánlott recept, amit mindenki szeretni fog.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 5 dl sör
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • 1 kk bors
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk só
  • 1 kk majoranna
  • 1 kk koriander
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöld paprika
  • 3 db újhagyma
  • 1 marék kukorica
  • 2 marék cheddar sajt
  • 200 g kéksajt
  • 6 db tortilla

Elkészítés:

  1. Első lépésként készítsük el a pácot. Ehhez a sört keverjük össze az ecettel, olajjal, a préselt fokhagymával és a fűszerekkel.
  2. A pácot töltsük egy zárható zacskóba vagy egy mély tálba és tegyük bele a megtisztított csirkemellet egészben.
  3. Pihentessük hűtőben 1-4 órát a sütésig.
  4. Amikor készen állunk a sütésre, melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. Amíg melegszik a grill, reszeljük le a cheddar sajtot, morzsoljuk külön tálkába a kéksajtot és aprítsuk fel a hagymát és paprikát.
  6. Karikázzuk fel a paradicsomot és ha fagyasztott kukoricát használnánk, akkor áztassuk be forró (sós) vízbe.
  7. Amikor a grill felmelegedett egy kicsit leolajozhatjuk a rácsot, hogy ne ragadjon le a csirke, majd tegyük fel a húst sülni 15-50 percig. Minden 4-5 percben forgassunk rajtuk egyet, hogy szépen, egyenletesen süljön.
  8. Ha elérte a csirke a 73-74 °C belső hőfokot, vegyük le a grillről és pihentessük pár percet.
  9. Ezután szeleteljük fel vékony csíkokra.
  10. A grill hőfokát vegyük lejjel alacsony/közepes hőfokra.
  11. A tortillát tegyük le egy egyenes felületre, szórjuk meg sajttal, majd jöhet rá az össze hozzávalóból egy kevés (paradicsom, hagyma, paprika, kukorica, csirke). Végül mehet rá még egy kevés sajt és lezárásként egy másik tortilla.
  12. Kicsit nyomkodjuk össze, majd tegyük fel a grillre, hogy megpiruljon 4 percre. Itt már nagyon kell figyelni, hogy ne égjen meg a tortilla, ezért időnként nézzünk rá.
  13. Sülés közben kicsit le is nyomogathatjuk a tortilla széleket, hogy az olvasztott sajt összeragassza a két lapot és fordításnál ne hulljon ki belőle semmi.
  14. Fordítsuk meg egy nagy lapáttal és süssük még pár percig.
  15. Amikor elkészültek a quesadillák, hagyjuk pihenni, majd vágjuk 6 cikkre a köröket, és azonnal kínáljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.