Koreai, csípős csirkeszárny

írta: Peitli Csilla

Édes, csípős és nagyon finom ez a gyorsan elkészíthető csirkeszány recept. A koreai és a japán hatás egyaránt érvényesül ebben az egyszerű, de ízletes fogásban!


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g csirkeszárny
  • 2 ek gochujang szósz
  • 2 ek juharszirup
  • 2 ek rizsecet
  • 1 ek miso paszta
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 kk szezámolaj
  • ízlés szerint só
  • 1 ek szezámmag
  • 2 ek újhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a gázgrillt közepes hőfokra.
  2. A csirkeszárnyakat a tisztítás után jó alaposan sózzuk be. 
  3. Amikor a grillt már kellően meleg, tegyük fel a szárnyakat sülni a leolajozott rácsra.
  4. Süssük 15-20 percig őket vagy amíg a belső hőmérsékletük eléri a 71°C-ot.
  5. Amíg sül a hús, készítsük el a mázat: a gochujangot (koreai csípős paprika pasztát) keverjük össze a juharsziruppal (mézet is használhatunk), a misóval, a rizsecettel, az napraforgó olajjal és a szezámolajjal. Tegyük félre a szószt!
  6. Majd vágjuk apróra az újhagyma zöldjét. Használhatunk snidlinget is.
  7. Amikor már megpuhult a csirke, emeljük a grill hőfokát és pirítsuk meg őket pár percig a tűz fölött, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.
  8. Ezután tegyük a megsült szárnyakat egy mélyebb edénybe és adjunk hozzá 3 evőkanálnyit a szószból.
  9. Jó alaposan forgassuk össze őket. Ekkor még ízlés szerint módosíthatunk a fűszerezésen. Jöhet több szósz, esetleg több édes elem vagy savasság.
  10. Ha már nem akarunk több szószt adni az ételhez, szórjuk meg az egészet a felvágott hagymával és a szezámmaggal, majd tálalhatjuk is!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.