Koreai, csípős csirkeszárny
írta: Peitli Csilla
Édes, csípős és nagyon finom ez a gyorsan elkészíthető csirkeszány recept. A koreai és a japán hatás egyaránt érvényesül ebben az egyszerű, de ízletes fogásban!
Hozzávalók:
- 700 g csirkeszárny
- 2 ek gochujang szósz
- 2 ek juharszirup
- 2 ek rizsecet
- 1 ek miso paszta
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 kk szezámolaj
- ízlés szerint só
- 1 ek szezámmag
- 2 ek újhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a gázgrillt közepes hőfokra.
- A csirkeszárnyakat a tisztítás után jó alaposan sózzuk be.
- Amikor a grillt már kellően meleg, tegyük fel a szárnyakat sülni a leolajozott rácsra.
- Süssük 15-20 percig őket vagy amíg a belső hőmérsékletük eléri a 71°C-ot.
- Amíg sül a hús, készítsük el a mázat: a gochujangot (koreai csípős paprika pasztát) keverjük össze a juharsziruppal (mézet is használhatunk), a misóval, a rizsecettel, az napraforgó olajjal és a szezámolajjal. Tegyük félre a szószt!
- Majd vágjuk apróra az újhagyma zöldjét. Használhatunk snidlinget is.
- Amikor már megpuhult a csirke, emeljük a grill hőfokát és pirítsuk meg őket pár percig a tűz fölött, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.
- Ezután tegyük a megsült szárnyakat egy mélyebb edénybe és adjunk hozzá 3 evőkanálnyit a szószból.
- Jó alaposan forgassuk össze őket. Ekkor még ízlés szerint módosíthatunk a fűszerezésen. Jöhet több szósz, esetleg több édes elem vagy savasság.
- Ha már nem akarunk több szószt adni az ételhez, szórjuk meg az egészet a felvágott hagymával és a szezámmaggal, majd tálalhatjuk is!
