Grillezett csirkés tészta

írta: Peitli Csilla

Nem csőben sült, mégis a grillen készül ez a csirkeétel.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 340 g penne tészta
  • 220 g zöld bab
  • 4 szelet bacon
  • 1 db csirkemell
  • 1 ek citromlé
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek főzőtejszín
  • 150 g spenót
  • 30 g parmezán sajt
  • 1 db hagyma

Elkészítés:

  1. Az oldalégőn főzzük meg a tésztát sós vízben.
  2. Mielőtt elkészül, az utolsó percben tegyük a vízbe a zöld babot is, majd szűrjük le őket, és tegyük egy nagyobb edénybe.
  3. A vízből tegyünk félre 120 ml-t későbbre.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. Süssük ropogósra a bacont 3-4 perc alatt, vágjuk apróra és egy kanál zsírt is mentsünk meg.
  6. A bacon zsírjával kenjük le a grill lapot és ezen süssük meg az előfűszerezett csirkemellet 6-8 perc alatt.
  7. Mellé dobhatjuk a karikákra vágott hagymát is
  8. Egy kisebb edényben keverjük el a tojás sárgáját a tejszínnel, majd ezt öntsük rá a tésztára és a babra.
  9. Adjuk hozzá az elkészült és kisebb falatokra vágott csirkét, a spenótot, hagymát és parmezánt.
  10. Ha túl sűrű lenne, adjuk hozzá a félretett tészta vizet is.
  11. Baconnel megszórva tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.