Grillezett csirkemell "Cowboy" módra
írta: Bácsalmási Katalin
Ez a népszerű grillezett csirkemell recept egyik variációja, amely fantasztikusan ízletes, igazi ízbomba. A bacon, a sajt és a jalapeno hármasa tökéletes egységet alkot. Ez a csirkés fogás ideális választás azoknak, akik kedvelik a markáns ízeket és a kiadós ételeket.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 4 evőkanál kedvenc grill fűszerkeveréke
- 0,25 csésze jalapeno paprika (kockázva, magozva)
- 1 csésze cheddar vagy trappista sajt kockázva
- 0,5 kg szeletelt bacon
Elkészítés:
1. Melegítse elő a Masterbuilt grill készülékét 175 °C fokra.
2. Vágjon hosszában egy zsebet minden csirkemellbe, töltse meg jalapeñóval és sajtszeletekkel, majd zárja be a zsebet és tekerje be szalonnával.
3. Fűszerezze a kész cowboy csirkemelleket kedvenc grill fűszerével.
4. Grillezze a bebugyolált csirkemelleket körülbelül egy órán át, vagy amíg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 75 °C-ot.
5. Vegye le a grillről a húsokat, pihentesse letakarva 5-10 percen keresztül, majd tálalja forrón. Kínálhat hozzá egy kis csípős vagy édes házi BBQ szószt, egészben sült burgonyát, majd öblítse le egy pohár világos sörrel. Jó étvágyat!
