Fokhagymás-parmezános csirkeszárnyak grillen

írta: Bácsalmási Katalin

Ez az ínycsiklandó füstös csirkeszárny, melyben a fokhagyma és a parmezán ízei tökéletes kombinációt alkotnak, gyorsan elkészül. Tálalhatja főételnek, főételnek, de akár snacknek is. Erőteljes ízei miatt semlegesebb köretet válasszon hozzá, például kevert salátát vagy grillezett krumplit. Jól illik hozzá egy pohár száraz fehérbor is.  


Elkészítési idő: 30-60 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1-2 kg csirkeszárny
  • 150 gr sótlan vaj
  • 2 ek fokhagymás fűszerkeverék
  • ízlés szerint parmezán forgács

Elkészítés:

1. Melegítse elő Kamado Joe grilljét 200 fokra és készítse elő közvetett grillezésre.

2. Egy éles késsel vágja le a szárnyak végeit és alaposan fűszerezze meg a szárnyakat a fokhagymás fűszerkeverékkel. 

3. Olajozza be a grillrácsot, és helyezze a fűszerezett szárnyakat körbe a grillrács külső kerületére. Ügyeljen arra, hogy a szárnyak a bőrös, nagyobb felületű oldalukkal lefelé kerüljenek először a grillrácsra. Csukja le a kamado grill kupoláját és süsse a szárnyakat 20 percig.

4. A vajat és a zúzott fokhagymát tegye egy serpenyőbe, majd helyezze azt a grillrács közepére és melegítse össze a fokhagymás vajat. 

5. Fordítsa meg a szárnyakat és vegye le a vajat a tűzről. Zárja le a kupolát, és süsse a szárnyakat további 20 percig. A kisebb szárnyak hamarabb átsülnek, így ezekkel kezdve halmozza őket egymásra a grillrács közepén és kezelje őket úgy, mintha egy nagyobb darab hús lenne, hagyja, hogy együtt egy kupacban érjék el a kívánt hőmérsékletet.

6. Ha a szárnyak belső hőmérséklete elérte a 80 Celsius fokot és szép barnás színt kaptak, akkor tegye át a szárnyakat egy tálba, öntözze meg őket alaposan a fokhagymás vajjal és tegye vissza a hőálló vagy öntöttvas tálat a forró grillre 1-2 percre és csukja rá a kamado grill tetejét.

7. Pár perc letelte után helyezze át a csirkeszárnyakat egy tálra, és alaposan szórja meg reszelt parmezánnal. Jó étvágyat!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.