Grillezett baconös lepény egy kis édes csavarral

írta: Peitli Csilla

A kanadai bacon aromás fűszerekkel és juharsziruppal kelti életre ezt az öntöttvas serpenyőben sütött lepényt, ami kifejezetten jól esik majd az őszi grillezéskor!


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 260 g liszt + gyúráshoz
  • 230 ml joghurt
  • fél kk só
  • 1 ek napraforgó olaj + sütéshez
  • 175 g víz
  • 1 kk friss rozmaring
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 55 g vaj
  • 4 ek juharszirup
  • 15 szelet bacon (kanadai)
  • 3 ek snidling
  • 3 ek tejföl

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és tegyünk fel egy öntöttvas serpenyőt is melegedni.
  2. Amikor a serpenyő már meleg, adjunk hozzá egy evőkanál olajat és pirítsuk meg ízlés szerint a bacont.
  3. Ekkor vegyük ki a bacont és vegyük le a serpenyőt is a grillről.
  4. Egy konyhai robotgépben (vagy kézzel) keverjük össze a lisztet és a sót.
  5. Adjuk hozzá a napraforgó olajat, az aprított rozmaringot és kakukkfüvet, a joghurtot és annyi vizet, hogy kezdjen összeállni. Amikor már majdnem összeállt, kézzel gyúrjuk készre 2-3 perc alatt. (Ne gyúrjuk túl sokáig!)
  6. Osszuk 5 egyenlő részre a tésztát, amiket formázzunk golyóvá, majd lapítsuk ki őket 15 cm-es átmérőjű lepénnyé.
  7. Tegyük vissza az öntöttvas serpenyőt a grillre és öntsünk bele 1 dl olajat.
  8. A lepényeket süssük ki oldalanként 3-4 perc alatt az olajban, majd tegyük papírra, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
  9. Végül kenjük meg a lepényeket a tejföllel. Locsoljuk meg a juharsziruppal, majd erre jöhet a bacon és végül szórjuk meg az egészet az aprított snidlinggel!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.