Füstölt pulled pork

írta: Kamado Joe Magyarország

A grillen készült pulled pork nemcsak ízletes, omlós, hanem kellemesen füstös aromával is rendelkezik. Tökéletes szendvicsekbe, burgerekbe, tortillákba aznap vagy másnap is!


Elkészítési idő: 480 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3,5 kg sertés lapocka
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek chili por
  • 1 ek fokhagyma por
  • 1 ek hagyma por
  • 2 ek fekete bors
  • 2 ek só
  • 4 ek barna cukor
  • fél kk cayenne bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő faszenes grillt 120°C-ra.
  2. Amíg melegszik, egy kis tálban keverjük össze az édes és csípős paprikát, a hagyma és fokhagyma port, a sót, a borsot és a barnacukrot.
  3. Ha szeretnénk egy kicsit pikánsabbá tenni az ételt, adjunk a keverékhez még egy kevés cayenne borsot.
  4. Az összeállított fűszerkeverékkel bőségesen dörzsöljük be a húst minden oldalon, majd tegyük egy alumínium tálcára.
  5. Amikor a grill már meleg, készítsük elő indirekt füstölésre és tegyük fel a húst. A húst nem kell letakarni, de a grill ajtaját csukjuk be a következő pár órára.
  6. A hús méretétől függően süssük néhány óráig a lapockát (körülbelül 1 órás sütést számoljunk fél kilónként), 4 óra után időnként ellenőrizve a hús állapotát.
  7. Ekkor már jöhet egy húshőmérő is, hiszen ha a sertés elérte a 74°C-os belső hőmérsékletet, akkor le lehet venni a grillről.
  8. Az összegyűlt húslevet öntsük egy tálba, a húst pedig csomagoljuk be alufóliába.
  9. Teljesen zárjuk le a a csomagot, majd a félretett léből fecskendezzünk bele 50-60 ml-t.
  10. Ezután jöhet még egy réteg csomaglás alufóliával, hogy az ételben maradjon a szaft.
  11. Tegyük vissza a grillre a húst és süssük addig, amíg a belső hőmérséklete eléri a 90°C-os belső hőmérsékletet vagy egy villával is könnyedén rostjaira lehet szedni a húst.
  12. Ha elkészült a sertés, vegyük le a grillről, de hagyjuk még pihenni egy kicsit.
  13. 10 perc után jöhet a villával való szálakra szedés és a szendvicsként, tortillaként való elfogyasztása. BBQ szósszal, coleslaw salátával, főtt kukoricával, hamburgerbe töltve igazi amerikai klasszikus ez a recept!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.