Sült halloumi hasábok

írta: Peitli Csilla

Fűszeres bundába öltöztetett halloumi kiváló előétel és rágcsálni való bármilyen kerti partin.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g halloumi
  • 75 g liszt
  • 2 kk füstölt paprika
  • 2 ek koriander
  • 1 db chili
  • 300 g joghurt

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze a lisztet és a füstölt paprikát.
  2. A halloumi sajtot vágjuk fel hosszúkás hasábokra, majd forgassuk meg a fűszeres lisztbe.
  3. Egy edényben tegyünk fel olajat az oldalégőre, és hevítsük sütési hőmérsékletre.
  4. A sajtokat a gyöngyöző olajban 2 perc alatt süssük ropogósra, majd csöpögtessük le egy papíron.
  5. Sózzuk a sajtot ízlés szerint.
  6. Közben a koriandert vágjuk apróra és keverjük el a joghurttal.
  7. Adjuk a joghurthoz az aprított chilit is, és ezzel kínáljuk a sajt hasábokat.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.