Páccal sütött rib eye steak

írta: Peitli Csilla

Ennél a receptnél a sütés közben ízesítjük a húst és nem előre pácolással, emiatt egy kicsit macerásabb az elkészítés, de a végeredmény puha és ízletes lesz.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db rib eye steak
  • 60 ml vörösbor ecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 2 kk cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra, de készüljünk indirekt grillezésre, tehát egy részét tartsuk hűvösebben.
  2. Közben az ecetet, a szójaszószt, a cukrot, az apróra vágott fokhagymát keverjük össze egy kisebb lábosban és kezdjük el összeforralni.
  3. Éppen gyöngyözve redukáljuk vissza a felére 6-8 perc alatt, majd tegyük félre a sütéshez.
  4. A húst szórjuk meg sóval, majd tegyük fel a grillre a tűz fölé.
  5. Pirítsuk le a külsejét úgy, hogy percenként fordítunk rajta egyet, hogy egyenletesebben színeződjön.
  6. 5-6 perc után, tegyük át a húst a grill hidegebb részére és kezdődhet az indirekt grillezés.
  7. Kenjük le a húst a korábban elkészített mázzal, majd fordítsunk rajta egyet és ezt ismételjük. Lekenés, pirítás, fordítás...10-12 percig vagy amíg eléri a megfelelő belső hőfokot a kívánt állaghoz.
  8. Amikor elkészült a hús, vegyük le a grillről és pihentessük legalább 15 percet.
  9. Ezután szeletelhetjük és sóval megszórva, olívaolajjal meglocsolva, salátával tálalva kínálhatjuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.