Hamburger baconnel és brie sajttal

írta: Peitli Csilla

Nem kalóriaszegény, de nagyon ízletes ez a hamburger, amiben a hagyma édessége, a sajt krémessége és a bacon roppanóssága fokozza az élvezetet.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg darált marhahús
  • 2 db lila hagyma
  • 64 ml olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 8 szelet bacon
  • 350 g brie
  • 8 ek majonéz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 8 db buci

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200 fokra.
  2. A hagymákat karikázzuk fel és keverjük őket össze 2 evőkanál olajjal.
  3. Mehetnek is fel a grillre sülni, 15-20 percre.
  4. A hagymák mellé tegyük fel a bacont is sülni. Amikor már mindkét oldalon jó ropogós, vegyük le őket és törjük félbe.
  5. Közben egy kisebb tálkában keverjük össze a majonézt a citromlével, majd lassan öntsük hozzá a maradék olajat. Sózzuk, borsozzuk az öntetet.
  6. A darált húst osszuk 8 egyenlő részre és formáljunk belőlük húspogácsákat. 
  7. Sózzuk és borsozzuk bátran őket, majd mehetnek is fel a grillre. (Ha nem elég zsíros a hús, lekenhetjük egy kevés olajjal is őket.)
  8. Süssük 5 percig a húsokat, majd fordítsuk meg a pogácsákat.
  9. Ekkor halmozzuk a húsra a szeletekre vágott sajtot és zárt tető alatt süssük újabb 4 percig.
  10. Amikor a sajt is elolvadt, vegyük le a húsokat.
  11. A bucikat vágjuk félbe és fél perc alatt pirítsuk le a vágott felüket, lehetőleg a bacon vagy a hús kisült szaftjában.
  12. A bucik sült oldalát kenjük le a majonézes öntettel, halmozzuk rájuk a húst, a hagymát és a bacont. 
  13. Azonnal tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.