Lekváros bukta Broil King gázgrillben

írta: Billege Andras

 

Desszertet a grillen? Hát persze több verzió is készült már, de most egy igazán ízletes könnyű lekváros buktát sütöttem.

 

 

 


Elkészítési idő: 100 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1 üveg szilvalekvár

Elkészítés:

 

1 dl tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt. Amikor felfutott, habos és megnőtt a térfogata a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a maradék tejjel, a liszttel, a porcukorral és az élesztős keverékkel tésztát dagasztok. Akkor jó, ha a felülete fényes, hólyagos és egyáltalán nem ragad sem a kezemhez, sem a gyúrótáblához.

30 perc alatt a duplájára hagyom kelni, majd kinyújtom és 7x5 cm nagyságú téglalapokra vágom. Megtöltöm mindegyiket 1-1 kanál lekvárral, majd felhajtom a tésztát és a széleit lenyomkodom. Egy kivajazott tepsibe teszem és 30 percig hagyom kelni.

Közben a gázgrillt 190 fokra fűtöm, olyan megoldással, hogy a szélső égők minimális teljesítménnyel működnek, a középsők pedig maximálissal.

Amikor letelt a 30 perc, a bukták tetejét megkenem olvasztott vajjal, majd a tepsit a grillbe teszem, a középső égők fölé, amiket elzárok. A szélső gázégőket pedig maximális teljesítményre állítom. A bukták 35-40 perc alatt készre sülnek.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.