Karamellizált körte pekán dióval

írta: Broil King Magyarország

Pirított dió, juhar szirup és karamellizált körte egy gyors és finom desszert, akár fagylalttal is!


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db körte
  • 1 marék pekán dió
  • 4 ek juharszirup
  • ízlés szerint vaníilia aroma
  • 1 csipet só
  • 1 kk víz
  • fél kk fahéj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. Egy serpenyőbe tegyünk egy kiskanál juharszirupot, a vizet, a pici löttyintésnyi vanília aromát és a csipet sót.
  3. Melegítsük fel a mázat, majd szórjuk bele az aprított pekán diót és karamellizáljuk meg 2-3 perc alatt.
  4. Ezután vegyük le és hagyjuk kihűlni.
  5. A maradék juharszirupot keverjük össze a fahéjjal.
  6. A körtéket vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat mehetnek is fel a grillre.
  7. Süssük a körtéket 3-4 percig, majd forgassuk el 45 fokban és jöhet újabb 3-4 perc.
  8. A körtéket tegyük tálra, locsoljuk meg őket a fahéjas sziruppal és szórjuk meg a pekán dióval. Tejszínhabbal és vanília fagylalttal is kiegészíthetjük.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.