Perui grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

Könnyen elkészíthető pác kirobbanó ízekkel. Kicsit ragacsos és nagyon finom!


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 800 g csirke részek
  • 4 gerezd fokahgyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek méz
  • 1 kk szójaszósz
  • 1 ek kömény
  • 2 kk piros paprika
  • 1 kk koriander
  • 1 kk oreganó
  • 1,5 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra, és készüljünk elő két zónás grillezéshez..
  2. Készítsük el a pácot. Ehhez a fokhagymákat préseljük le és keverjük össze az olajjal, citromlével, mézzel, köménnyel, paprikával, korianderrel, oregánóval és sóval. 
  3. Öntsük hozzá a szójaszószt is és keverjük alaposan el az egészet.
  4. Ebbe a pácba forgassuk bele az előkészített csirkerészeket és hagyjuk legalább pihenni 20 percig.
  5. Tegyük fel a csirkéket a grillre a forróbb részre és pirítsuk le mindkét oldalát, amíg megjelennek a grillcsíkok a hús felületén.
  6. Ezután tegyük át a húsokat a grill hidegebb részére és süssük további 15-20 percig, amíg teljesen átsülnek az egyes darabok.
  7. Rizzsel kínáljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.