Grillezett házi pizza

írta: Peitli Csilla

A házi készítésű pizza sokkal egyszerűbb, mint sokan képzelnék, és széles variálhatósága miatt könnyen személyre szabható!


Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl víz
  • 1 csipet cukor
  • 1 ek olaj
  • 1 kk oregánó
  • 2 ek pizzaszósz
  • 15 dkg sajt
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. A vizet a cukorral keverjük el és egy kicsit melegítsük fel (kézmelegnél lehet melegebb, de semmiképpen ne legyen forró.
  2. A vízbe morzsoljuk bele az élesztőt és tegyük félre.
  3. A lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá az olajat, az oregánót és a sót, majd keverjük össze.
  4. Amikor már látszik, hogy az élesztő elkezdett dolgozni, öntsük bele a lisztes keverékbe és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
  5. Tegyük félre a tésztát letakarva, amíg előkészítjük a grillt.
  6. A grillt melegítsük elő magas hőfokra zárt tető alatt.
  7. A sajtot reszeljük le, és bármilyen plusz hozzávalót szeretnénk feltenni vágjuk fel vagy készítsük elő. (3-4 feltétnél többet egyszerre nem érdemes feltenni, mert elnyomják egymás ízét.)
  8. A tésztát ekkor nyújtsuk vékonyra, kenjük le a pizza szósszal, majd elszórva - ne zsúfoltan, hogy a tészta majd teljesen át tudjon sülni - helyezzük fel rá a választott feltéteket vagy csak a sajtot.
  9. Egy pizzalapát segítségével tegyük át a grillre, és 10-15 perc alatt süssük ropogósra.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.