Baconbe tekert filet mignon zöldségkörettel

írta: Peitli Csilla

Egyszerűen és gyorsan is lehet fimomat alkotni a grillen. Erre ez a recept a legjobb példa, ami kevesebb, mint 20 perc alatt elkészül.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db filet mignon
  • 4 szelet bacon
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db hagyma
  • 450 g brokkoli
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 200 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado grillt 400˚F-ra. 
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint mindkét oldalon.
  3. A húst tekerjük körbe egy-egy szelet baconnel.
  4. Aprítsuk fel a fokhagymát és vágjuk fel a hagymákat. 
  5. A paprikákat vágjuk fel csíkokra.
  6. Végül tegyük egy nagyobb edénybe a hagyma felét, négy fokhagymát, a brokkolit és a paprikákat. 
  7. Locsoljuk le bőven az olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk. 
  8. Amikor jól összeforgattuk a zöldségeket, tegyük fel őket a grillre. 
  9. Süssük a zöldségeket 10-15 percig.
  10. Egy serpenyőbe melegítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a megmaradt hagymát és fokhagymát. 
  11. Pirítsuk őket addig, amíg áttetszővé nem válnak és előjön az illatuk. 
  12. Ekkor tegyük a hagymákhoz a húsokat, és oldalanként süssük őket 5 percig. 
  13. Majd 30 másodpercig pirítsuk meg a széleken a bacont is.
  14. Amikor a hús elérte a kívánt puhaságot, vegyük le és kínáljuk a sült zöldségekkel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.