Hamburger zsemle Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

Minden szendvics egyik fontos összetevője, a megfelelő péksütemény. Ez a hamburger buci könnyű, mégis tartalmas és megfelelő kísérője akár egy húspogácsának, akár egy pulled porknak.


Elkészítési idő: 135 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 800 g liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl görög joghurt
  • 3 dkg cukor
  • 1.5 dkg só
  • 4 dkg élesztő
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db tojás
  • 8 dkg vaj - olvasztott

Elkészítés:

Első lépésként a cukor felét és az élesztőt elmorzsolom a langyos tejben és meghintem a tetejét liszttel. Amíg az élesztő felfüt, megolvasztom a vajat.

A lisztet egy tálba szitálom, hozzá adom a maradék cukrot a 2 tojás sárgáját a joghurtot a felfuttatott élesztőt és a már nem meleg olvadt vajat. Géppel vagy kézzel dagasztom 10 percig, majd hozzá adom a sót és további 5 percig folytatom a dagasztást. Amikor a tészta szép fényes, rugalmas és sem a kezemhez sem a tálhoz nem ragad, egy kelesztő tálat vékonyan megszórok liszttel és a tésztát bele teszem. letakarom folpackkal és 50percig langyos helyen hagyom kelni.

Miután a tésztám megkelt egyenlő részekre osztom, (8-12 bucira elég, mérettől függően) egyesével gömbölyítem őket, majd a tenyeremmel a tetejüket lenyomva ellapítom a tészta gömböket kb 2cm vastagra. 

Ismételten 50 percet hagyom kelni, a megformázott tésztát. Ezután megkenem a felületüket 1 felvert tojással és ízlés szerint durva szemű sóval vagy szezámmaggal megszórom.

200 fokos kamadoban, pizzakövön sütöm 15 percig.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.