Hamburger hawaii módra

írta: Peitli Csilla

Arról lehet vitázni, hogy az ananász a pizzára való-e vagy sem, de a hamburgerben kétségtelenül remek feltét ez az édeskés gyümölcs.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g darált marhahús
  • 8 szelet ananász
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet hagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 ek teriyaki szósz
  • 1 ek méz
  • 2 ek vaj
  • negyed kk cayenne bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 4 levél saláta
  • 115 g majonéz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Keverjük össze a majonézt a teriyaki szósszal, a mézzel és a cayenne borssal, majd  tegyük félre.
  3. Az ananász karikákat és a szeletekre vágott kimagozott paprikát tegyük fel a grillre és süssük pár percig oldalanként, hogy megjelenjenek a grilljelek.
  4. A marhahúst sózzuk, borsozzuk és gyors mozdulatokkal keverjük össze. 
  5. Készítsünk 4 húspogácsát a marhából és süssük őket 4-5 percig az egyik oldalukon, majd fordítsuk meg és kenjük le őket a teriyakis szósszal.
  6. Tegyünk egy-egy szelet sajtot a húspogácsát tetejére és süssük őket újabb 4 percig.
  7. A vaslapon olvasszuk fel a vajat, majd ezen süssük aranybarnára a hagymaszeleteket is.
  8. A hamburgerzsemléket vágjuk félbe és mindkét felüket kenjük le a teriyakis szósszal.
  9. Erre jöhet a húspogácsa, két ananász szelet, egy paprika, egy hagyma és saláta.
  10. Kész is a hawaii szendvics. Kínáljuk a maradék szószt mellé!

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.