Lazac steak szójaszósszal

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 2 ek dijoni mustár
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek Szójaszósz
  • 5 ml szezámolaj
  • 5 g pirított szezámmag
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. Készítsd el a pácot a dijoni mustár, a barna cukor, a szójaszósz, a víz és a szezámolaj összekeverésével.
  2. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
  3. A lazacszeleteket kend meg olívaolajjal és sózd, borsod ízlésed szerint.
  4. A grillrácsra téve kend le őket a korábban elkészített páccal, és 5 percig süsd ezt az oldalát, majd fordítsd meg a szeleteket.
  5. Most már nagyon óvatosan kend be ezt az oldalt is a maradék páccal, és újabb 5 perc alatt süsd készre a lazacot.
  6. Tálaláskor szórd meg a halat a pirított szezámmaggal.

Extra tippek: 

  • Pirított szezámmagot könnyű készíteni, megteheted míg a hal sül. Egy kisebb serpenyő kell hozzá, amibe szárazon beleteszed a magokat. Nem kell alá olaj, víz, semmit. Pár perc alatt, folytonos keverés mellett süsd aranybarnára a szezámmagot és már kész is.
  • Ha csak olyan lazacszeletet kapsz, ami bőrös, akkor a sütést a bőrös oldalával lefelé kezd. Ezt az oldalt 2 perccel süsd tovább, és csak utána fordítsd meg.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.