Fésűkagyló fokhagymás szósszal

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok:
Eszköz:
Recept értékelése:
Értékeld te is!

Hozzávalók:

  • 370 g Fésűkagyló
  • 55 g liszt
  • 220 g gomba
  • 3 ek olíva olaj
  • 60 ml fehérbor
  • 45 g zsemlemorzsa
  • 1 db hagyma
  • 1 csomag Petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet morzsolt piros paprika
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt. Először a tekerd fel a hőfokot a legmagasabb fokozatra, majd mikor sütni kezdesz, vedd vissza közepesre.
  2. Amíg melegszik a grill egy grill alufólia tálcát kenj be egy kis olajjal.
  3. Ebben süsd meg a megtisztított gombakalapokat. Közepes méretű gombák esetében 15 perces sütés elegendő lesz.
  4. Az előbb fel nem használt gombatönköket karikázd fel és keverd össze a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával, a piros paprikával és a sóval.
  5. Az előkészített fűszerek után mehet a fésűkagyló a tálcára a gombák mellé. Locsold rájuk a bort és szórd meg alaposan a kagyló, gomba párost a fűszerkeverékkel.
  6. Végül locsold rá a megmaradt olajat és pár perc alatt süsd készre a kagylókat.

Extra tippek: 

  • A fésűkagyló sütésénél nagyon fontos az időzítés. Ha túl hosszú ideig sütjük rágóssá válik a kagylóhús, így csak az étel elkészítésének utolsó szakaszán adjuk a többi hozzávalóhoz, és akkor is rövid (max. 5 perc) süssük.
  • Ha fagyasztott fésűkagylót vettél, használat előtt engedd fel szobahőmérsékletűre.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.