Ázsiai grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

A keleti ízek szerelmeseinek jöjjön egy letisztult, egyszerű, de nagyon ízletes recept lazacra.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 6 db újhagyma
  • 1 dl teriyaki szósz
  • 2 g só
  • 2 g bors
  • 1 ek fekete szezámmag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A lazacot tisztítsuk meg, távolítsuk el a szálkákat, ha szükséges egy csipesz segítségével, de a bőrét ne vegyük le.
  3. Bőrrel lefelé tegyük fel egy cédrus lapra.
  4. Sózzuk, borsozzuk a halat, majd süssük, amíg majdnem teljesen átsült. 18-20 percre lesz szükség a halak vastagságától függően.
  5. Ekkor kenjük le bőségesen a teriyaki szósszal. Tegyük vissza és grillezzük még legalább 5 percig, hogy egy kicsit megkaramellizálódjon a szósz.
  6. A hagymát vágjuk fel nagyobb darabokra és tegyük fel a grillre 2-3 percig, hogy egy kicsit megpiruljanak.
  7. Tálaláskor tegyük a hagymát a lazacra és szórjuk meg az egészet a szárazon pirított szezámmaggal.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.