Hagymás, sajtos töltött jalapeno

írta: Peitli Csilla

A töltött jalapeno egy gyorsan elkészülő, látványos előétel, ami ezúttal hús nélkül, hagymával és sajttal készül.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db jalapeno
  • 100 ml tejszínes krémsajt
  • 6 ek reszelt sajt
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kk füstölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A paprikákat vágjuk hosszában ketté, szedjük ki a magházat, hogy jól tölthetőek legyenek. (Vigyázzunk, hogy ne érjünk a puszta kezünkkel a magokhoz.)
  3. Egy kisebb tálban keverjük össze a krémsajtot a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, az apróra vágott újhagymával és a sóval.
  4. Minden paprika felet töltsünk meg a hagymás, sajtos krémmel, majd szórjuk meg őket a maradék reszelt sajttal. (Egy kis pirospaprikával is megszórhatjuk, ha szeretnénk.)
  5. Tegyük fel a paprikákat a grillre és zárt tető alatt süssük őket 7-10 percig, hogy a paprika megpiruljon, a sajt pedig megolvadjon.
  6. Tálalás előtt hagyjuk hűlni pár percet, mert a töltelék nagyon forró lesz!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.