Grillezett datolya falatok kecskesajttal

írta: Peitli Csilla

Húsos, sós, édes és füstölt finomság, amiben a hús mellett a zöldség és a gyümölcs is megjelenik. A tökéletes kombó előételnek!


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • fél db padlizsán
  • 24 db datolya
  • 100 g kecskesajt
  • 12 szelet bacon
  • 1 ek juharszirup
  • 4 ek víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek almaecet
  • fél kk cayenne bors
  • 1 késhegynyi füstölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 1 késhegynyi só

Elkészítés:

  1. A félbe vágott padlizsánból vágjunk 12 vékony szeletet hosszában.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a vizet a juharsziruppal, az olajjal, a szójaszósszal, az ecettel és a fűszerekkel (cayenne bors, pirospaprika, kömény, só).
  3. Az így kapott páclébe áztassuk be a padlizsán szeleteket, és hagyjuk pihenni 2 órát.
  4. Amikor letelt az idő, vegyük ki a padlizsánokat és itassuk le róluk a felesleges nedvességet.
  5. A The Bastard grillünket melegítsük elő 220°C-ra.
  6. Amíg a grill melegszik, töltsük meg a datolyákat. Ha kell magozzuk ki őket és magok helyére töltsük be a puha kecskesajtot.
  7. Ezután a datolyák felét tekerjük be a baconbe, míg a másik fele köré jöhet a padlizsán.
  8. Húzzuk nyársra a datolyákat, hogy könnyebb legyen őket forgatni (és így a padlizsán/bacon is a helyén marad), majd tegyük fel őket a grillre.
  9. Süssük őket pár percig, amíg a sajt elkezd olvadni és a külső réteg szépen megpirul!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.