Grillezett pisztráng friss, jalapenós salátával

írta: Broil King Magyarország

Látványos, finom és kímélő recept ez a pisztráng, ami fél óra alatt elkészül. A körettel együtt! Ha valami könnyű és tavaszias ízvilágra vágsz, próbáld ki ezt az egyszerű receptet!


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 filé pisztráng/lazac
  • 4 ek szőlőmagolaj
  • 4 ek barna cukor
  • 2 kk chipolte
  • 2 kk füstölt paprika
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk hagyma por
  • 1 kk bors
  • 1 kk só
  • 4 db piros koktél paradicsom
  • 8 db sárga koktél paradicsom
  • 2 db shalottahagyma
  • 1 db jalapeno
  • 3 ek friss menta
  • 2 ek koriander zöldje
  • 1 db lime
  • fél db kígyóuborka

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 5-6 percig a legnagyobb fokozatra kapcsolva.
  2. Amíg felfűt a grill, keverjük össze a szárazpáchoz  az alapanyagokat: a barna cukrot, a fokhagyma és a hagyma porral, a sót, a borsot, a chipotlét és füstölt pirospaprikát.
  3. A halat kenjük le a szőlőmag olajjal, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
  4. Amikor a grill eléri a 200˚C-ot, vegyük lejjebb a hőfokot közepesre és tegyük fel a fűszerezett halat a grillre bőrrel lefelé.
  5. Zárt tető alatt süssük 7 percig a bőrén, majd fordítsuk meg és a másik oldalon is sülhet 3 percig.
  6. Ekkor újra jöhet egy fordítás és süssük addig a bőrös felén, amíg eléri a 60˚C-os belső hőmérsékletet. Amikor elkészült a hal, vegyük le és hagyjuk pihenni 1-2 percig.
  7. Amíg sül a hal, jöhet a saláta összeállítása. Ehhez vágjuk apró kockákra a paradicsomokat, az uborkát, a hagymát és a jalapeno paprikát.
  8. A zöldségeket tegyük egy tálba, sózzuk meg ízlés szerint, facsarjuk rá a lime levét és adjuk hozzá az apróra vágott mentát és koriander zöldet.
  9. Jól keverjük össze a salátát, amit tálaláskor kínáljunk a hal mellé.

 

Tippek:

- A recept jól működik bármilyen rózsaszín húsú hallal.

- A saláta erejét állíthatjuk a jalapeno előkészítésével. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon csípős legyen, felvágás előtt távolítsuk el a magokat.

- A saláta mellett készíthetünk grillen sült krumplit plusz köretnek.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.