Grillezett hagyma mártogatós
írta: Peitli Csilla
Előételekhez és esti tévézéshez is jó választás ez a mártgatós, amit ehetsz chipsekhez, pirított naan kenyérhez vagy zöldségekhez.
Hozzávalók:
- 1 db hagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 2 ek olívaolaj
 - 1 kk friss kakukkfű
 - 120 g krémsajt
 - 120 ml tejföl
 - 60 ml majonéz
 - 2 ek citromlé
 - 2 ek Worchestershire szósz
 - fél kk só
 - negyed kk bors
 
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
 - Az olajat keverjük el az aprított kakukkfűvel és a borssal.
 - Ezzel kenjük le a megtisztított és negyedelt hagymát.
 - A hagymát és a fokhagymát (hámozás nélkül) tegyük fel a grillre és süssük 15 percig őket, hogy jól megpuhuljanak és kicsit megpiruljanak.
 - Hámozzuk meg a fokhagymát, majd a hagymával együtt tegyük be egy aprítóba és daraboljuk fel.
 - Ezután adjuk hozzá a krémsajtot, a tejfölt, a majonézt, a Worchestershire szószt, a citromlét és a sót.
 - Dolgozzuk össze az egészet, míg egynemű szószt nem kapunk.
 - Tálalhatjuk azonnal, de hűtőben is pihenhet egy kicsit. Akkor még finomabb lesz, ahogy összeérnek az ízek.
 
