Grillezett édesburgonya egészben
írta: Peitli Csilla
Az édesburgonya egy igazi őszi finomság, ami magában is tökéletes, de egy pár kiegészítő hozzávalóval feldobva még ízletesebb köret lesz belőle húsok, sajtok mellé.
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
 - 4 ek tejföl
 - 150 g sajt
 - fél kk chili por
 - 2 ek metélőhagyma
 - fél kk só
 
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
 - A burgonyákat egyesével csomagoljuk be alufóliába szorosan, majd tegyük fel a grillre.
 - Zárt tető alatt süssük legalább 40 percig, majd ellenőrizzük a puhaságát. Ehhez egy fogóval próbáljuk óvatosan összenyomni a krumplikat. Ha nem sikerül, tegyük még vissza 15-20 percre, mérettől függően.
 - A tejfölt keverjük ki a sóval és a chilivel, majd adjuk hozzá az aprított metélőhagymát.
 - Amikor a krumpli elkészült, óvatosan csomagoljuk ki.
 - Kicsit nyomjuk össze a két szélét, hogy középen kinyíljon a burgonya.
 - Ebbe a részbe kanalazzunk a tejfölből, majd szórjuk meg sajttal.
 - Végül tegyük vissza még 5 percre, hogy a sajt is megolvadhasson.
 
