Ananászos pác

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cm gyömbér
  • 80 ml szójaszósz
  • 80 ml méz
  • 60 ml alma cider ecet

Elkészítés:

  1. Az ananászt hámozás és tisztítás után pürésítsd össze.
  2. A fokhagymát és a friss gyömbért is zúzd össze vagy vágd nagyon apróra.
  3. Ezután már nincs más dolgod, mint összekeverni az összes hozzávalót, félretenni és állni a pácot a grillezésig.

Extra tippek:

  • Ha le tudod légmentesen zárni a szósztartó edényt, akkor akár egy hétig is eláll a hűtőben a pác.
  • Az édes-csípős kombinációk rajongói egy kis chilivel is feldobhatják a pácot. Ehhez a mennyiséghez egy fél paprika elegendő, természetesen ez is apróra vágva.
  • A pác elsősorban csirkékhez ideális, de sertéssel is kipróbálható.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.