Citromos, oregánós garnéla

írta: Peitli Csilla

Egyszerű citromos pác oregánóval, ami húsosabb halakhoz és garnélákhoz is kiváló.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg garnéla
  • 3 ek kapribogyó
  • fél marék friss oreganó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 180 ml olívaolaj
  • 3 ek citromlé
  • 1 kk citromhéj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A kapribogyókat áztassuk be egy órára, majd szűrjük le őket és aprítsuk fel az oregánóval és fokhagymával együtt.
  2. Adjuk hozzájuk az olajat (2 evőkanál kivételével), a citromlevet és héjat, majd ízesítsük sóval, borssal.
  3. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  4. A garnélákat tisztítsuk meg és forgassuk őket össze a két evőkanál olajjal.
  5. Ezután sózzuk és borsozzuk, de csak enyhén, mert a szósz is sós lesz.
  6. A garnélákat húzzuk nyársra vagy tegyük egy kosárba és tegyük őket a grillre.
  7. Pirítsuk le a garnélákat oldalanként 3 perc alatt, majd vegyük le őket.
  8. A korábban elkészített szósszal meglocsolva kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.