Édesburgonya desszertként
írta: Peitli Csilla
Valójában nem tartozik a burgonyafélék családjába, mégis elkészíthetünk belőle mindent, amit krumpliból. Sőt, édeskés ízét kihasználva desszertek alapja is lehet!
Hozzávalók:
- 4 db édewsburgonya
 - 6 ek vaj
 - 100 g barna cukor
 - 4 kk fahéj
 - 50 g dió
 - 2 marék mini marshmallow
 
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200 fokra.
 - A megmosott burgonyákat csomagoljuk alufóliába, majd tegyük fel őket a grillre, körülbelül 1 órára vagy amíg nyomásra már puhának érezzük a krumplikat.
 - Ezután vegyük le őket a grillre, óvatosan csomagoljuk ki és vágjuk be a burgonyák közepét.
 - A krumpli közepén készítsünk egy kis mélyedést, amit megtöltünk az egyenlően elosztott vajjal, cukorral, fahéjjal, dióval és pillecukorral. Lehetőleg ebben a sorrendben.
 - Visszacsomagolás nélkül, tegyük még fel a grillre 5 percre, hogy elolvadjon a cukor, a vaj és a pillecukor is egy édeskés egyveleget alkotva.
 - Vigyázat nagyon tömény! Tejszínhabbal, esetleg fagylalttal kínálhatjuk!
 
