Cukkini hasábok sonkával és humusszal

írta: Peitli Csilla

Harmonikus kombináció egészséges ízekből, kis munkával.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 5 szelet sonka
  • 1 ek joghurt
  • 1 ek krémsajt
  • 1 ek hummus
  • 1 ek majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 levél menta
  • 1 kk kakukkfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A cukkinit vágjuk fel körülbelül 8 cm-es hasábokra, és sózzuk, borsozzuk a zöldséget.
  3. Tekerjük bele a sonkába a zöldséget és egy kevés olajon kezdjük is el pirítani.
  4. Időnként forgassuk meg, hogy minden oldalon alaposan megpiruljon a sonka és megpuhuljon a cukkini.
  5. A többi hozzávalóból keverjünk ki egy mártogatóst: a mentát, kakukkfüvet és fokhagymát vágjuk apróra és dolgozzuk össze a majonézzel, sajttal, joghurttal és humusszal.
  6. Tálalás előtt a mártogatósra locsolhatunk egy kevés olívaolajat és megszórhatjuk pirított szezámmaggal.
  7. Pirított pita kenyeret is kínálhatunk mellé.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.