Mini bari burger, grillezett fűszeres ananásszal

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 50 dkg báránycomb
  • 1 ek magos mustár
  • 1 kk koriander mag
  • 2 g só
  • 1 g bors
  • 3 db lila hagyma
  • 3 ek szőlőmag olaj
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejszín
  • 3 g fehér bors
  • 1 csokor menta
  • 1 fej saláta
  • 1 db ananász
  • 1 db chili
  • 4 db rózsabors
  • 1 kk koriander levél
  • 10 db Mini hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. A báránycombot legalább kétszer átdaráltam, majd hozzáadtam a magos mustárt, a száraz serpenyőben megpirított és összetört koriander magot, a sót és a frissen őrölt borsot. Az egészet alaposan összekevertem és egy fél órát-órát pihenni hagytam. Amíg pihen a hús, addig kényelmesen elkészül a szósz, valamint a grill begyújtására és megfelelő hőfok elérésére is van idő.
  2. A szószhoz elkevertem a majonézt a tejszínnel, majd a megmosott és lecsepegtetett menta leveleit egy pici vízzel leturmixoltam.
  3. A csúcshajtásokból ne felejtsünk el párat félretenni a díszítéshez! 
  4. A turmix tartalmát elkeverem a tejszínes majonézzel és csipet sót, fehérborsot adok hozzá. Felhasználásig hűtőben tárolom.
  5. A lilahagymát felkarikázom, majd a grillen megsütöm. Tányérra szedem és 2-3 evőkanál szőlőmag olajjal meglocsolom, lefedve tárolom felhasználásig.
  6. Legvégül készül el az ananászkarika. Már előre elkészítem a fűszerkeveréket: a chilit apróra vágom, a rózsaborsot összetöröm, csipet sóval alaposan elkeverem. Ezzel a fűszerkeverékkel megszórom az ananász karikák mindkét oldalát, így kerülnek a grillre. Mindkét oldalukat megpirítom.
  7. Tálalásnál, a fébevágott zsemlékbe salátalevelet teszek, rá a húspogácsa, majd a hagymakarika, végül a mentás öntet. A grillezett, fűszeres ananászt (sült krumpli helyett) köretként tálalom, plusz salátával.

Extra tippek:

  • A menta szárát nem használom fel, de limonádéba áztatva kellemes ízű űdítőnk lesz a bari burgerhez.

  A húspogácsák sütését megkönnyíti a burgerkosár használata.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.