VIDEÓRECEPT! Banánlevélben sült durbincs, banán hamuval

írta: Szilágyi Zoltán

A durbincs ideális alapanyag grillezéshez. Sűrű húsa miatt könnyű mozgatni és sütni. A nagyobb kertészeti áruházakban könnyen beszerezhető a Banán levél. A mostani receptben azt fogom bemutatni hogyan lehet ezt a két alapanyagot grillen felhasználni. 


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db Aranydurbincs
  • 2 db Banánlevél
  • metélőhagyma
  • Római kömény
  • 1 db Citrom

Elkészítés:

A megtisztított halat szárazra töröljük, megsózzuk, kevés római köménnyel bedörzsöljük, majd metélőhagymával alaposan megszórjuk. Letakarjuk citrom karikákkal. Így párolódás közben nemcsak a Banán levele, hanem a citrom is átjárja a halat. 

A megtisztított banánlevélbe becsomagoljuk a halat. Nagyon magas a nedvességtartalma, ezért egyrészt kiváló párolni, másrészt megvédi a halat attól, hogy megégjen. 

A 250-280 celsiusos grillbe betesszük. 10-12 percig sütjük - ez a hal méretétől függően változhat. 

Ezen idő alatt a banánlevél teljesen megsül. A Durbincs akkor van kész, ha a mellúszója könnyen eltávolítható. 

A kész halat, megszórjuk a porrá tört, sült banánlevéllel.

Jó étvágyat! 



Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.