Baconös, bourbonös csirke nyársak

írta: Peitli Csilla

Ha szereted a különleges ízeket és az új technikákat, akkor ez a recept neked való. A testes, aromás ízek jól állnak a csirkének és új színt visznek majd a megszokott palettára.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db csirkecomb filé
  • 450 ml barbecue szósz
  • 60 ml bourbon
  • 1 kk fehérbors
  • 2 kk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél db hagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek füstölt paprika
  • 6 szelet bacon

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a bbq szószt és a bourbont.
  3. Tegyük aprítóba a sót, borsot, hagymát, fokhagymát, cukrot, füstölt paprikát és a kisebb darabokra vágott bacont is. Addig keverjük, amíg egyneművé nem válik.
  4. Ebben a baconös masszába forgassuk bele a kisebb darabokra vágott csirkét.
  5. A csirkéket húzzuk nyársra, úgy hogy éppenhogy összeérjenek, de nem legyenek túl szorosan.
  6. Mehetnek is fel a grillre a nyársak, amiket oldalanként 5 percig süssünk.
  7. Ezután kenjük le a nyársakat előbb az egyik oldalon, süssük újra 1 percig, majd fordítsuk és folytassuk. Lekenés, egy perc sütés.
  8. Amikor megsült az összes nyárs, vegyük le őket a grillről és megmaradt bbq szósszal kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.